top of page

Het marketinggeheim 2023

Wist je dat de gemiddelde werknemer tien keer zoveel volgers op sociale media heeft als het bedrijf waarvoor hij/ zij werkt? Diezelfde werknemer wekt 561% meer betrokkenheid bij het delen van een commerciële boodschap dan het bedrijf zelf. Dat is eigenlijk een beetje vreemd om over na te denken; één persoon wekt meer vertrouwen dan een volledige organisatie.

Hier zijn verschillende redenen voor. Een belangrijk feit is dat mensen het beu zijn om tegen geadverteerd te worden. Let maar eens op hoeveel marketingboodschappen je dagelijks ziet passeren. Op sociale media, TV en in het straatbeeld zou je dagelijks zo’n 5000 branding activiteiten kunnen tegenkomen. Relatie wordt ook steeds belangrijker. Vroeger adverteerden merken rationeel, over de kwaliteit van hun producten of diensten. Een goede relatie is niet gebaseerd op wat iemand voor je kan doen, maar op hoe iemand je doet voelen. Daarnaast werken de oude, gekende marketingtechnieken niet meer. Men is op zoek naar een emotionele ervaring, een oprechte connectie tussen zichzelf en een merk. Men wil dat het merk geïnvesteerd is in hun leven verbeteren. Als een merk hierin slaagt, zal het meer loyaliteit van haar klanten krijgen. Een manier om daarvoor te zorgen die goed werkt de laatste jaren is influencer marketing.

pexels-jose-francisco-fernandez-saura-802024.jpg
prime ksi logan paul.png

Misschien heb je wel gehoord van Prime. Het is een hydratatiedrankje dat nog maar recent op de markt is gekomen is al een enorm succes. Het merk werd in 2022 gelanceerd en heeft al een grotere marktwaarde dan concurrerend merk Gatorade. Het is verbazend hoeveel vraag er naar de flesjes was vanaf het begin. Dit zorgde ervoor dat, toen de productie nog laag was, flesjes Prime aan enorme prijzen verkocht werden. De 500 milliliter flesjes waren op een bepaald moment niet te vinden voor minder dan 80 dollar per stuk. Deze prijzen zijn vooral te danken aan de populariteit van de stichters van het merk. KSI en Logan Paul. De twee bekende YouTube-sterren stonden eens tegenover elkaar in de ring voor een bokswedstrijd zijn nu zakenpartners. Door de populariteit van het duo is de storytelling van hun merk ontzettend sterk. Je ziet KSI of Logan Paul nu nergens zonder een flesje Prime. Maar als zij het doen is dat niet vervelend, hoe komt dat?

Dit komt doordat mensen die Prime drinken deze YouTubers kennen, leuk en betrouwbaar vinden. Ze weten waar ze zich in het dagelijkse leven mee bezig houden. Ze hebben zelfs informatie over hun verleden. Dat schept een band en dat is precies waar mensen naar op zoek zijn. Als merk wil je ook een band scheppen met je klant. Daarom heeft nu zowat elke website een “over ons” venster. Mensen willen geen opsomming over droge feiten van een merk. Mensen willen een verhaal, ze willen iets te weten komen over een merk.

bottom of page