top of page

8 PLACES TO GO IN CALIFORNIA

Bijgewerkt op: 3 mei 2020

Mijn favoriete bestemming om met het werk als stewardess naartoe te gaan is zonder twijfel Los Angeles. Ik hou van de relaxte California Vibe, het zonnetje en het feit dat iedereen buiten leeft. Van het moment dat je voet zet in de Golden State zal je begrijpen waarom het een van de meest geliefde reisbestemmingen is in de wereld.


Via het werk heb ik al meerdere keren de kans gekregen om zowel Los Angeles als San Francisco te bezoeken. Ik probeer tijdens elk bezoekje een andere buurt van deze steden te ontdekken, en ik ben zelf al 2 keer met mijn familie naar Californië gegaan om deze prachtige Gouden staat te verkennen.


Tijdens mijn laatste familietrip naar Los Angeles besloten we om er een goede old-fashioned American roadtrip van te maken. Van de drukte in LA tot de prachtige stranden van Morro Bay, de kustlijn van Californië heeft zoveel diversiteit te bieden! Niet enkel de kuststreek is er aan te raden, rij wat meer het binnenland in en ontdek de prachtige nationale parken die elk hun eigen kenmerken hebben! Wij kozen om onze roadtrip met een camper te doen, enorm makkelijk want je hebt alles wat je nodig hebt bij je, zeker een aanrader!


Ben je klaar om de wind in je haren te voelen tijdens je roadtrip? Hier zijn mijn 8 favoriete plekjes in Californië!


LOS ANGELES


LA is een plaats met voor ieder wat wils. Zorg zeker dat je enkele dagen de tijd hebt om alle verschillende hoeken van de stad te verkennen. In Venice Beach is het enorm leuk om gewoon een fiets te huren en over de promenade te fietsen tot in Santa Monica. Het is ongeveer 3 km enkel wat heel makkelijk te doen is. Venice Beach is vooral gekend voor haar funky winkeltjes, straatartiesten, en bodybuilders die hun spieren showen op Muscle Beach. Stop zeker even bij mijn favoriete koffiezaakje ‘the Great White’, zalig lekkere koffie en een gezonde lunch met uitzicht over het Venice sign, wat wil je nog meer?



Hollywood is een andere buurt die je zeker gezien moet hebben! Wij besloten Hollywood te verkennen via een fietstocht van ‘Bikes and Hikes LA’. Onze gids was een super sympathieke lokale gast die elke hoek van Hollywood kende. Hij liet ons de leukste buurten en plekjes van Hollywood zien. We zagen de rijkere buurten, de bekende winkelstraten, mooie theaters, de walk of fame, en zelf brachten we erna nog een bezoekje aan Beverly Hills.

Tip: bezoek zeker en vast een van de filmstudio's in Hollywood! Warner Bros, Parmount of Sony Pictures zijn een van de vele studio's waar je een tour kan doen. Je bezoekt er de sets en je komt er alles te weten over jouw favoriete film of series!



PALM SPRINGS


Tijdens onze roadtrip was Palm Springs onze eerste stop vanuit Los Angeles. Palm Springs is een resort stadje in het midden van de woestijn waar veel Hollywoodsterren een buitenverblijf hebben. Ook is het gekend voor haar jaarlijkse festival Coachella.

Na wat rondrijden zijn wij er per toeval uitgekomen op de PS Pride Parade die er net aan de gang was, wat een beleving!



JOSHUA TREE NATIONAL PARK


Joshua Tree National park is een enorm mooi park dat bekend staat voor haar Joshua Trees. Het park ligt op ongeveer 2,5 uur rijden van LA, en vlak voor je in het park bent kan je een stop maken in Pioneertown. Pioneertown is een western dorpje dat oorspronkelijk ontwikkeld was om cowboy films op te nemen, en het is enorm interessant om er meer te weten te komen over de filmgeschiedenis van dit dorpje.


Eens aangekomen in Joshua Tree National Park ontdekten we per toeval dat we in het park zelf konden overnachten, en zo hadden we de prachtigste kampeerplaats die je ooit zal zien! Rare rotsformaties met prachtige oranje kleuren op de achtergrond door de zonsondergang, een kampvuurtje voor het slapengaan en sterrenkijken vanuit onze kampeerstoelen. In dit park waan je je helemaal weg van de bewoonde wereld.



DEATH VALLEY


Tijdens onze roadtrip doorheen Californië bezochten wij ook Death Valley. Death Valley is een nationaal park dat deel uitmaakt van de Mojave Woestijn en het staat bekend om haar woestijnachtige dal landschap. De temperatuur kan hier dan ook bloedheet worden in het hoogseizoen, en temperaturen kunnen oplopen tot 46 graden! Plan je trip dus goed en zorg voor genoeg water in de auto.



MORRO BAY


Morro Bay is een super gezellig vissersdorpje dat tussen Los Angeles en San Francisco ligt. Het heeft een enorm mooi strand, lekker eten en is gekend voor haar vele surfers. Het is niet meteen de meest bekende bestemming in Californië, maar dat is net wat het de echte California vibe geeft. Je kan er uren doorbrengen op het strand om naar de professionele surfers en de zonsondergang te kijken. Ook de fish and chips is de moeite waard ;)



SAN FRANCISCO


Helemaal aan de andere kant van Californië ligt San Francisco. Bekend voor haar pastelkleurige Victoriaanse huizen, de kabeltram die er elke 10 minuten over de steile heuvels rijdt en de leuke alternatieve vibe die er hangt. San Francisco is een stad als geen ander.


Er zijn enorm veel dingen te doen, maar mijn favoriete activiteiten zijn ongetwijfeld een wandel- of fietstochtje over de Golden Gate Bridge, een bezoekje aan Pier 39 waar je een groep blaffende zeehonden vindt en een hike op de Twin Peak. Ook hier raad ik zeker aan meerdere dagen door te brengen om elk hoekje van deze leuke stad te verkennen.




SANTA BARBARA


Santa Barbara ligt op slechts 90 minuten rijden van Los Angeles. Via Highway 1 rij je langs de kust en heb je een adembenemend uitzicht over de Stille Oceaan. In Santa Barbara kan je echt de Mexicaanse invloed voelen. Mooie gebouwen, palmbomen, veel Spaans, mooi weer en mooie stranden. De omgeving is omringd met award-winning wijngaarden, en deze hebben elk een uniek schilderachtig uitzicht vanop hun terras. Er is niks beter dan van een lekker glaasje rosé te genieten in de namiddag zon!



MALIBU


Iedereen heeft wel al eens van Malibu gehoord, en het doet je ongetwijfeld denken aan palmbomen, kokosnoten en luxe resorts. Malibu is zeker en vast de place to be als je een paar dagen een laid back strand vakantie wil. Zuma Beach heeft een sfeervol strand, een gezellige boardwalk met leuke winkels en smaakvolle restaurants. Deze bestemming ziet eruit als je typische strandvakantie. Maar Malibu heeft nog veel meer te bieden! Surfrider County Beach is een wat ruiger strand en is erg populair onder de surfers. Een andere locatie waar een picknick een aanrader is Lagoon State Beach. Het is geen typisch strand, maar van op het woest natuurgebied heb je een enorm mooi zicht over de oceaan.



Natuurlijk zijn er nog zoveel andere ongelofelijk mooie plekjes in Californië die ik niet heb vermeld, of waar ik zelf nog niet ben geweest! Zo staat Yosemite National Park nog op mijn bucketlist, en ik hoop dat ik dit snel mag afvinken.


Ken jij nog leuke plekjes in Californië of heb jij tips voor mijn volgende reisbestemming? Laat het mij zeker weten!


185 weergaven1 opmerking
bottom of page