top of page

HELP! Wat met je huwelijk in tijden van corona? Tips van een wedding planner

Bijgewerkt op: 7 mei 2020

Deze blog gaat over een zeer moeilijk thema, namelijk de gezondheidscrisis waarin we ons momenteel bevinden. Als wedding planner voel ik de drang om hier zo snel mogelijk een post over te maken zodat ik jullie verder kan helpen.


Het zijn zeer moeilijke tijden. Iedereen is op de hoogte van de annulaties/verplaatsingen van bruiloften. Iedereen leeft met jullie mee. Jullie bruiloft staat op de planning maar we moeten momenteel in quarantaine leven. Er is een pandemie uitgebroken. Onze belangrijkste prioriteit is nu om onze naasten te beschermen. De gezondheid primeert. Iedereen moet binnenblijven en er kunnen geen feesten doorgaan. Jullie maken je natuurlijk zorgen.


Momenteel kan ik jullie opdelen in twee situaties:

  1. Ofwel is er al de zekerheid dat de bruiloft niet kan doorgaan op de geplande datum. Dit is officieel aangekondigd in de overheidsmaatregelen. Alle bijeenkomsten tot en met 5 april zijn verboden. Dit is natuurlijk een grote teleurstelling en zeer moeilijk om te verwerken. Ik zal proberen om jullie enkele tips te geven over hoe jullie dit best kunnen aanpakken zodat jullie droombruiloft toch kan plaatsvinden.

  2. Ofwel vrezen jullie dat de periode van maatregelen zal verlengd worden zodat ook de later geplande bruiloft niet kan doorgaan. Dan denk ik aan trouwfeesten in de maanden april, mei en juni. Er is inderdaad wel kans dat de periode van maatregelen verlengd zal worden. Ik wil jullie graag wat nuttige tips geven over hoe jullie dit best aanpakken zodat jullie toch een zekere rust vinden in deze periode. Ik hoop dat ik jullie kan helpen.


ALTERNATIEVE DATUM ZOEKEN

Spijtig genoeg kan jullie bruiloft niet doorgaan of is het onzeker of jullie bruiloft kan doorgaan op de geplande datum. Dit wilt niet zeggen dat jullie jullie prachtige dag niet zullen meemaken! Dit wil wel zeggen dat de datum zal moeten veranderen en dat jullie inventief en flexibel zullen moeten zijn. Jullie gaan heus wel jullie droomdag beleven! De eerste stap voor jullie (of voor jullie wedding planner) is om contact op te nemen met jullie belangrijkste partner. Dit is meestal de feestlocatie. Informeer bij hen welke data later in het jaar of volgend jaar nog beschikbaar zijn.


Indien jullie nog niet zeker zijn of jullie de trouwdatum moeten verplaatsen, kan het ook al nuttig zijn om dit na te vragen. Zo kunnen jullie, als de feestlocatie dit toestaat, eventueel alvast een latere datum in optie zetten. Zo hebben jullie een back-up plan. Op die manier zijn jullie zeker dat jullie dag door kan gaan, kunnen jullie jullie zorgen wat aan de kant zetten en terug genieten van de trouwvoorbereidingen. Voor het bepalen van de nieuwe datum, is het zeer moeilijk om te zeggen vanaf welke datum dit aan te raden is. Niemand weet hoe de situatie zal evolueren. Zelf zou ik, voor de zekerheid, de nieuwe datum ten vroegste in augustus inplannen.