top of page

Perth: Australia's most underrated city

Bijgewerkt op: 4 apr. 2020

Het is nu al enkele jaren geleden dat ik in Australië woonde, maar Perth is en blijft één van mijn lievelingssteden. Ik heb er 5 maanden gewerkt voor een Inbound Touroperator, en nadien besloot ik nog wat meer van dit prachtige land te verkennen.


Het ding wat me zo aantrekt tot Perth, is dat het een nog onontdekte grootstad is. Veel mensen die het land Down Under bezoeken, verkennen meestal de Oost kust, en vinden het te ver of hebben geen tijd om Perth in West Australië te bezoeken. Daarom ga ik jullie ervan overtuigen om deze prachtige stad zeker niet over te slaan!


Eerst en vooral; de beste tijd om Perth te bezoeken is tussen november en april. Dit is zomertijd in Australië, en vooral in Perth zijn zomers enorm zonnig en lekker warm.THE BEACH IS ALWAYS A GOOD IDEA


Perth heeft enorm prachtige stranden. Cottesloe beach, Scarborough beach en City beach zijn daarvan de bekendste stranden, en deze zijn allemaal bereikbaar met openbaar vervoer vanuit het stadscentrum. Wat zo geweldig is aan deze stranden is dat ze nooit vol zitten, een enorm groot verschil met Europese stranden in de zomer. Elk strand heeft een typische vakantiesfeer met helder blauw water en tropische temperaturen, het is de perfecte plaats om te chillen op een vrije dag.


Hou je van snorkelen? Dan raad ik zeker en vast Mettam’s pool aan, een geweldige plaats om te snorkelen vlakbij Perth. Onder water kan je een boog bedekt in koraal vinden waar je onder kan zwemmen.ROTTNEST ISLAND


Mijn all time favourite activiteit in Perth blijft nog altijd Rottnest Island. Dit eiland ligt 19 km van de kust af, en is bereikbaar met een ferry vanuit Fremantle. Het eiland heeft de mooiste stranden die je ooit zult zien met enorm helder blauw water. De beste manier om het eiland te verkennen is per fiets. Je kan er een fiets huren en het hele eiland op een dag rondfietsen. Je kan aan verschillende stranden stoppen om te zwemmen, snorkelen of gewoon om even te chillen. Mijn tip? Zoek de meest afgelegen kleine strandjes waar je je op een onbewoond eiland waant.

Ben je nog altijd niet overtuigd? Dan wil ik toch nog even vermelden dat Rottnest Island de thuis is van de bekende schattige Quaka’s (of Selfiebeestjes). Ze lopen vrij over het eiland rond en je kan er makkelijk een selfie mee maken!PERTH CITY


Natuurlijk is Perth niet alleen gekend voor haar stranden, de stad zelf heeft namelijk ook enorm veel te bieden. Zo zijn Northbridge en Leederville de beste buurten om uit te gaan, om iets te gaan eten of waar in de zomer foodfestivals en fringe festival zijn. Northbridge heeft een enorm aanbod aan bars en clubs zoals The Game, Brass Monkey, Mustang Bar, Connections of Alabama Song. Ze liggen allemaal super dicht bij elkaar wat het leuk en makkelijk maakt om van de ene naar de andere plaats te gaan tijdens een nachtje uit. Elke zomer heeft Nothbridge ook ‘Rooftop Movie’s’; dit is een cinema op het dak van een parking. Terwijl je lekker in een zitzak naar de film op groot scherm kijkt, kan je even wegdromen met de city skyline op de achtergrond.MEER VAN WEST AUSTRALIË


Heb je toch wat meer tijd om de Westkust van Australië te verkennen? Er is nog veel meer te doen dan enkel Perth. Ik heb verschillende roadtrips gedaan aan de Westkust, en mijn favoriete locaties zijn Esperance, Margret River, Kalbarri en Monkey Mia. Het leuke aan roadtrippen in West Australië is dat je bijna geen enkele tegenligger zal tegenkomen, de wegen zijn enorm rustig en verlaten, net zoals in de films!


Esperance is ongeveer 7 uur rijden van Perth (wat voor WA dichtbij is) en het is vooral gekend voor haar prachtige stranden, je kan er zelfs wilde kangoeroes tegen het lijf lopen!

Als ik toch zou moeten kiezen, dan is Monkey Mia mijn favoriet en zeker een aanrader! Monkey Mia staat bekend voor haar levendig onderwater leven. Je kan er dolfijnen, schildpadden, roggen en nog veel andere dieren tegenkomen, ongelooflijk om van dichtbij te zien! Pas wel op met de kwallen, je ziet ze niet maar je voelt ze wel ;) .Er zijn zoveel dingen die Perth en West Australië geweldig maken, zelfs teveel om op te noemen of om over te schrijven! Ik hoop dat ik jullie met deze blog toch een beetje overtuigd heb. En als je nog altijd niet zeker bent - Ik zeg het je - JUST GO THERE! You’ll love it.


133 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Sophie Buntinx
Sophie Buntinx
Apr 03, 2020

Dankjewel voor de leuke blog Charlotte! Hihi @Marleen ja inderdaad, ik wil er ook zo graag naartoe!

Like

Marleen Froyen
Marleen Froyen
Apr 03, 2020

Je maakt me nieuwsgierig: West Australië staat bij deze zeker op mijn to do lijstje!

Like
bottom of page