top of page

THANK YOU GIFTS - Bedankjes voor jullie bruiloft

Bijgewerkt op: 29 jul. 2020

Jullie gaan trouwen en jullie zijn bezig met het plannen van jullie bruiloft. Zo leuk om samen met je partner te bedenken hoe jullie grote dag eruit mag zien en wat jullie allemaal graag willen doen. Er zijn absoluut geen verplichtingen. Jullie bepalen volledig zelf jullie dag.


Het uitkiezen of bedenken van de bedankjes kan een leuk onderdeel zijn van het plannen van jullie bruiloft. Veel bruidsparen willen heel graag hun gasten bedanken met een leuk cadeautje. Dit cadeautje krijgen de gasten meestal op het einde van de avond mee naar huis.


Natuurlijk is het leuk als dit bedankje past bij jullie of bij het thema van jullie trouwfeest. Je kan het zo gek niet bedenken. Alles kan en alles mag! Het is een plus en het is zeker niet verplicht om dit te voorzien voor jullie gasten. Echter hoeft dit niet veel te kosten en is het sowieso leuk voor de gasten om een kleinte attentie mee te krijgen naar huis. Van dit cadeautje kunnen zij dan nadien nog nagenieten.


Ik zal jullie hieronder enkele voorbeeldjes tonen ter inspiratie.


BON APPETIT

Een eerste leuk idee als bedankje is een cadeautje waar je gasten echt nog plezier aan zullen hebben en effectief zullen gebruiken. Ze zullen het zelfs opeten en ervan genieten! Dit is superleuk als jullie een koppel zijn dat bekendstaat om hun liefde voor eten. Jullie gaan graag uiteten, jullie staan bekend om jullie kookkunsten, jullie houden van bakken of jullie organiseren leuke dinner parties.


Een potje met artisanale honing uit de buurt, verse kruiden meegebracht tijdens jullie vakantie uit Marokko of zelfgebakken home made koekjes, … Je kan het zo gek niet bedenken! Jullie gasten zullen niet kunnen wachten om te proeven van al dit lekkers!


Leuke quotes kunnen zijn:

  • Honing: Our love is sweet, You’re sweet as honey, Love as sweet as honey, …

  • Kruiden: Spice up your life, Love is the spice of life, Live life with a little spice, …

  • Gebakjes: Love at first bite, You are the icing on my cupcake, The secret ingredient is love, …


Een tip: De potjes kan je apart kopen of bestellen en de inhoud er zelf in doen. Je kan dan een sticker of label voorzien met een leuke tekst op. Zo heb je meer mogelijkheden en kan je het nog persoonlijker maken. Een voorbeeld uit IKEA (waar wij allemaal wel eens komen): Kruidenpotjes (4 stuks voor €3). Enkel nog de kruiden en een origineel label voorzien en je bent klaar!


SOMETHING TO REMEMBER THIS DAY

Jullie kunnen ook kiezen voor een cadeautje dat je gasten heel hun leven kunnen bijhouden en gebruiken. Zo kan je een theelichtje, sleutelhanger of flessenopener voorzien. Het is altijd leuk dat je gasten nog jaren na jullie bruiloft kunnen genieten van jullie cadeautje. Een kaartje met een leuke boodschap eraan en klaar is kees.

Leuke quotes kunnen zijn:

  • Kaarsje: Thanks for your sparkle, Omdat jij mijn lichtpuntje bent, You light up my day, …

  • Sleutelhanger: Life is a journey and only you hold the key, You’ve got the key to my heart, Love is the key to happiness, …

  • Flessenopener: Let the party continue, The party never ends, Drunk in love, …


Op de website bedankjes.nl kan je bijvoorbeeld gegraveerde kaarshouders bestellen. Afhankelijk van het aantal stuks dat je bestelt, betaal je tussen de €1.45 en €1.75 per stuk.LET LOVE GROW

Een ander leuk idee is om een leuk plantje te voorzien voor je gasten om mee naar huis te nemen. Dit zullen zij zeker appreciëren! Dit is sowieso leuk als jullie zelf houden van plantjes, graag tuinieren of in de natuur vertoeven. Ook leuk als jullie een tuinfeest organiseren! Zo blijft het bedankje ook wat in het thema van het trouwfeest.

Leuke quotes kunnen zijn: Let love grow, Hier groeit liefde, Laat liefde groeien, ...


Een voorbeeld: Ikea verkoopt kleine cactusjes of vetplantjes met al een mooi potje erbij (3 stuks voor €5). Enkel nog een origineel label voorzien en je bedankjes zijn klaar!


Nog een tip: Het kan ook heel leuk zijn om jullie namen en trouwdatum op het label te plaatsen. Je kan bij de presentatie van de bedankjes dan eventueel nog een bord of kader voorzien met de uitgekozen quote in het groot.


OUR THANK YOU GIFTS

In mei 2019 zijn wij (mijn man Dries en ik) getrouwd. Beiden zijn wij verzot op reizen. Als thema voor ons trouwfeest kozen wij “All around the world”. Ons trouwfeest was in reisthema. Onze bedankjes waren volledig zelfgemaakte zakjes met een flessenopener en drie snoepjes in.


Het stof van de zakjes was in landkaartprint. Deze stof hebben wij ook gebruikt om veel van de decoratie te maken voor tijdens het feest (tafellakens, vlaggenslinger, seating chart, … ). Wij vonden het leuk dat deze print terugkwam in de bedankjes. Het lint van het zakje was in de kleur roze. Dit was de hoofdkleur van onze trouw (bloemen, kaarsen, uitnodigingen, …). Aan het lintje hingen nog twee bedeltjes: een wereldbol en een bedeltje met de boodschap ‘handmade’. De flessenopener was een vliegtuigje met daaraan een vlaggetje met de boodschap “Thank you for flying with us”. De snoepjes waren ook in het roze en hadden elk een andere boodschap: ééntje met een hartje erop, ééntje met Mr & Mrs en de laatste met Just Married erop.


Deze zakjes presenteerden wij in een mooie vintage reiskoffer. Aan deze koffer hingen wij een zelfgemaakte slinger. De letters hadden we geknipt uit een oude atlas. Naast de koffer presenteerden wij een kader met de quote “Thank you for travelling with us” en de uitleg dat ze een bedankje mochten meenemen.


Dit was één van onze vele leuke projectjes. Wij waren heel blij en trots om onze gasten dit mee te kunnen geven om hen te bedanken voor onze mooie dag! Hieronder nog enkele fotootjes:

Je kan kant-en-klare bedankjes bestellen (inclusief potje, vulling, etiket, …) maar je kan ook onderdelen kopen om zelf te gaan knutselen. Hieronder staan nog enkele leuke sites om inspiratie op te doen of om bedankjes te bestellen. Zo wordt de zoektocht hopelijk wat makkelijker.

PREPARE FOR THE BIG DAY

Roep je verloofde erbij. Het is tijd voor fun! Neem samen romantisch een bad en/of trek een lekker flesje wijn open. Ga leuk brainstormen over jullie bedankjes en natuurlijk over de rest van jullie trouw. Maak er een superleuke romantische tijd van om samen jullie trouw voor te bereiden! Alles kan en alles mag. Heel veel plezier ermee!


648 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page